петак, 28. октобар 2016.

Уручени сертификати полазницима Београдске академије предузетништва

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и секретар за привреду Милинко Величковић уручили су данас у Старом двору сертификате првим полазницима Београдске академије предузетништва. Поред студената, свечаности су присуствовали и чланови Савета за запошљавање Града Београда.

Петронијевић је захвалио студентима што су веровали у овај пројекат, који не би успео да није било њихове енергије. Он је изразио и наду да су студенти задовољни и да ће се наставити комуникација са њима како би се пројекат развијао.

– Ту смо да будемо ваши партнери, да вас чујемо и да радимо заједно. Верујте у себе, радите на себи и учите. Покушајте да пронађете своју будућност у земљи у којој сте се и школовали. Наша локална самоуправа ће се увек потрудити да вам понуди нешто више, а корак по корак заједно ћемо унапређивати систем – рекао је Петронијевић.

Он је подсетио да су током радионица студенти били у прилици да науче све о предузетништву, програмима и бесповратним средствима које град и република дају.

– Намера града била је да у овим младим људима пробуди предузетнички дух. Пројекат ће се наставити, јер је интересовање велико – најавио је члан Градског већа.

Секретар за привреду Милинко Величковић рекао је да су овакве едукације предуслов за започињање сопственог бизниса, подсетио на субвенције овог секретаријата и поручио да су врата за све информације увек отворена.

Београдска академија предузетништва намењена је студентима Универзитета у Београду како би се упознали са различитим програмима институција Савета за запошљавање Града Београда. Они на једном месту могу да добију низ обука које се односе на програме пракси и запошљавања у државним и градским институцијама, програме Града Београда за подстицање младих и креативних људи, писање бизнис плана, добијање средстава за сопствену идеју и друго.